Skip to content

JOM SHOPPING BAJU BRIDESMAID DI HASNURI!

by Admin Hasnuri 23 Nov 2022 0 Comments
Perfect wedding menjadi idaman setiap pengantin namun adakah perfect sekiranya tiada Bridesmaid di samping si pengantin perempuan?

Bagi Min macam tak lengkaplah sebuah majlis bagi pengantin perempuan tanpa ada nya Bridesmaid yang menemani mereka sepanjang mereka menjadi raja sehari.

iyalah lagi lagi zaman serba moden ni , bridesmaid itu dah jadi trend stiap kali perkahwinan.
Bukan apa pun selain dapat menemani pengantin perempuan , mereka juga secara tak langsung memeriahkan lagi majlis raja sehari.

Tidaklah semestinya kalau tiada bridesmaid wedding itu tidak PERFECT, pilihan untuk mempunyai bridesmaid terpulanglah kepada si pengantin perempuan sama ada mereka nak atau tidak.

Bagi mereka yang terpilih menjadi bridesmaid mesti akan excited & happy kan?

Bila cakap je pasal BRIDESMAID first thing first yang kita akan terfikir adalah OUTFIT! apa yang sesuai untuk menambah seri majlis kahwin. Warna apa dan design macam mana yang sesuai untuk dipakai ?

Bukan semudah itu dalam pencarian baju bridesmaid ini, kerana kalau dahulu, pengapit hanya seorang sahaja tapi trend zaman sekarang tidak lagi!

Jadi perkongsian blog kalini , Min nak sharekan beberapa idea warna dan design yang sesuai di Hasnuri untuk you all jadikan as baju Bridesmaid! Selamat membaca!

Dari segi pemilihan material baju bridesmaid , yang sangat penting ada lah keselesaaan, ini sebab jadi bridesmaid bukan sekejap je tapi berjam jam. Jadi material baju yang dipilih perlulah yang tidak panas dan terlalu tebal supaya tidak berpeluh.

Dari segi pemilihan warna pula kita divide kepada dua iaitu warna BOLD & PASTEL
BOLD : Warna gelap tetapi masih menyerlahkan penampilan si pemakai, Pemakai akan nampak lebih berani & garang gituh

Contoh Warna : Maroon , Moss Green, Red, Mustard, Royal Blue & Moss Yellow

Contoh design :
 

PASTEL : Warna warna yang lembut, kebiasaanya warna pastel ni warna yang lebih cerah.
Kelebihan warna bersifat pastel ataupun pale ini ialah warna ini sesuai dipakai oleh semua jenis tona warna kulit samada anda berkulit putih cerah mahupun hitam manis maka tiada istilah color block.

Contoh Warna : Soft pink, nude, light mauve
Contoh Design:
 
 
 
Pada anda yang bakal menjadi bridesmaids untuk hari bahagia ahli keluarga atau sahabat yang bakal melangsungkan perkahwinan tak lama lagi, kami harap perkongsian pada kali ini, sedikit sebanyak dapat memberikan inspirasi dan idea tentang pemilihan baju bridesmaid yang akan digayakan di majlis penuh bermakna itu nanti.
Masih banyak lagi pilihan rekaan di Hasnuri yang Min tak tunjukkan, oleh itu untuk lebih banyak lagi koleksi hasnuri, Boleh singgah ke website kami di www.hasnuri.com.
Sebagai bridesmaids, kita mesti memainkan peranan kita untuk memastikan kelancaran majlis bukan hanya sekadar untuk bersuka-suka sahaja. Pemilihan baju kita juga nanti tidak seharusnya mencuri perhatian atau menenggelamkan pengantin. Kehadiran bridesmaid dalam sesebuah majlis perkahwinan hanyalah untuk menambahkan lagi seri pengantin…
Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Login